aHmoI is My ALIn


this is my dearest!!my little grandma just turn 19 and still amazingly look younger than we thought!hahah!! NAZLIN BT RIDUAN or ALIN,thats what we called her since the they we met..best bud kt maktab n untill now , still going craze!!she does look like chinese and yes sumtimes people do called her amoi..hihi..

11-04-1992

dulu is ese x ingt mesti kene blasah kt minah ni..huhu..this little one is brutal but sweet..hahha..

HAPPY BIRTHDAY DEAR

i will always pray n wishing you to have a blast  and problem free in ur life
(since u r the troublemaker for certain reason 0-0")


p/s: remember the contract that we signed n syimok played as the witness?? 
^^"

Hep HEp sHark si JErung


sekerah abu samoh..ni lah befday girl bln ni..bhakhak..actual name die SHAKIRA BINTI ABU SAMAH

knl die mase kt maktab dulu..hahah ni perkara yg slalu shark bwt
*~bg aku quacker bar
*~bg biskut beras
*~bg kinder utk bebueno
*~slalu travel ke kelas antr sesama lain even klas jauh nye mcm west n east
  sbb nk begosep2
*~xtau cmne aku leh knl die 
*~klu dulu yg slau lepak ngn die mazree , gg , yono
  farah , aku , farez but now dh jauh2 sedih la -.-;
*~name angkt2 die shark 

anyway to bespren ese ucapkan anda shakira hep hep birth borth ye!!
panjang umur bnyk dwit boleh bg aku sikit hikhik :)

  p/s:shark this time i remembered n not forget abt the date!! yeay me yooo!!

tHank yOU MaDAm HALina :)

 Readers slash korang!!hahha!!dh lame x ngepdate natang blog ni..hikhik..smlm which is saturday ese have a blast ngn madam halina ngn memba ikbal..oleh sbb dh nk abis matrix madam decide blanje kiteorg makan..hekhek..pizza hut n tgk wayang..baahha..pagi tu pnt la gak tggu madam dtg jmpt kt basten pilah (hahha!!kmpng x bunyi nye!)dari pkl 11 smp 12 seteng ,lemak mula terkumpul di bon*** n mengakibat kan ia termutate dan mengebas (nyalah gunakan fakta mmg nk kene lempang dgn cik taqinah-.-)12 seteng tu smpi la madam dgn tahap kelajuan yg xtau bape nye..mintak die tlg anta aku jmpe mak kjp nk amik dwit..mesti tu penting klu x mcm sigai (bahase n9 untuk org yg gayat xpnhg jmpe bgrng) la aku jln2 xde dwit..mak jmpe madam kjp n pheww...-.-" nasib baik x smpt ngumpat..dlm kete pg la bahau hahha tu la tmpt plng dkt sbb madam kate dhnk exam final so pg dekat2 je , si ikbal psng la lagu korea (slh satu sbb pun madam ni gile korea jgk..hahha)

pizza hut..madam kate oder je ape yg kamu nk..hahha..mmg buntang la ku makan sbb order penuh 2 meja..smbl mkn2 masuk la bdk2 boarding school dr mrsm serting sume tu..haih time tu aku dgn ikbal mule la ngade2nye teringt psl kiteorg kt maktab dulu..mrsm ag mmg terbaik..sedih plk rase nye nk xdpt pki baju batik lagi (mmg xnk geli la plk korg bace ye tak)..then pg kiara square(bahhahaha!!)..madam kate nk beli xternal ngn mp3 utk die marking paper lps bdk abis exam nnt..so aku tlg la carik kan n dpt xternal je..mp3 x..sbb dkt bahau tu kedai die mmg bnyk tp.........

oh madam halina ni major in math..hikhik ^^
mulenye mmg madam kate xnk tgk wayang sbb nk anta kiteorng blk awal (damn u final exam-.-") tp kiteorg kate "ala jum tgk cite ape je yg ade pleeessee"..pg la tgk n aku terpana melihat di tatapan skrin tv gantung consession tu (-.- mmg melebih2)..ade muvi RIO..ahahahhaah!!mmg aku nk tgk batak cite tu sbb burung tu amat mati comel nya...then madame kate best ker cerite tu n aku pun mcm biase melebih2kan keadaan sbb nk tgk muvi nye psl"woi mmg superb cite tu best gile babeng"then she bought for us the ticket dan kami tergelak2 sbb xtau psl ape act -.-..tgk rio mmg best sbb tegang mulut aku tersenyum2 mcm budak bangang..colourful , soundtrack die mmg tebaek , comel dan mengada2 tempting nya..madam pun mcm bdk2 tadika tgk cite tu..

habis pkl 6 madam kate kene hantar kiteorg blk jgk..sob sob..TAPI!! hahha otw blk mtrx madam kate die last week exam ade gap ari selasa..die ckp die ngn geng parti kiri unit math (kiteorg mmg suke geng tu sbb dieorg ni org2 veteran yg mmg gangtser mtrx) nk pg main boling kt seremban..bhahah!!dgn pnts nye aku jawab nk..madam juling nya mata nya berstuju..hahah..great but ikbal cannot come with us cause technical emergency kato eh..dgn jeles nye ikbal merana..hahah


p/s:padan muke ikbal n madam nnt jmpt pkl 9 ya!!hahha

riDu riDhu march

readers!!bhahaha this time nk perkenalkan bufdey thambi nie kt korg..it supposed to be posted month ago sbb birthday die bln march tp disebabkan perasaan mls nk tekan butang post ni so dh bersawanglah post ni..kesian incik ridu sorg ni..

nk ceghite pnye hal..ridu ni ese kenel dari memba kenrinting ese nazirah hassan @ gg..main tekan je add as pren pas tu kutuk pnye kutuk sesama kite jd lah membe..itupun klu ridu raselah (baik kau kate aku kawan kau ridu klu x...-.- )..sbb aku post natang ni pun sbb i feel sorry for him..die nie naip org nye baik pandai lawak enthem (ridu,aku berasa loya amat!!)..ridu ni even bru je knl aku tp die wish besday aku..ssh tau nk dpt org mcm ni..so mse besdey die aku xsmpt nk wish n aku x noticed pun besday die(thee thee...sorry yer) so aku wish die n adiah kan lah a spread on my blog ni..nh kau ridu..a photo spread kt blog aku..peymes lah kau..

so dgn tnpe buang kuku lagi..ese nk kenal kan the birthday thambi
incik ridhwan roslan!!!








p/s:he said i must call him RIDU that is his russian name -...-"

* M a y a L i s a *: ULTIMATELY SPECIAL FRIENDS F MINE...

* M a y a L i s a *: ULTIMATELY SPECIAL FRIENDS F MINE...: "Dear Afiq Hasnur and Ikbal Ismail , Im kinda in an awkward mood rite now... Yeah... nak tulis about omae (*korang ).. hem hem ! tang tarang..."

SupER DupER Tired

this weekend has been the most tired one..pheww..thanks to god it has been paid with delicious food made by my aunt..sungguh menggemokkan makannya..kisah nye semue tu atas dasar sabtu pagi..ya tuhan..nenek telepon at 7 kejutkan aku bngn dr precious dreamworld "apik..pkl9 anta wan pg plah yo"..Y_Y..nk menitis air mate tp sbg cucu yg plng awesome(kaki nk??) aku bngn n mandi pagi (plng meluat) trus blk kmpg jmpt nenek pg pekan plng hebat,KUALA PILAH..hebat dgn traffic bkn hebat like awesome pon..naik tecabut bulu kening klu jem kt pilah ni..mcm kl je plk..pastu tmn nenek,die nk pg tailor nk hanta kain yg bru beli mggu lps (which aku jgk yg anta die-.-) smbl tu aku kene pg pasar n mule lah dialog ngade2 nyonya pasar tu "haiya boy aaa..lu punya nenek talak mali meh??mnyk sayur sigar2 mau bili woo" n aku mule la nk pelik mne nyonya ni knl aku??senyum je mls nk layan nyonya tu..krg brg pasar x dpt beli aku kene plangkick ngn nenek aku..dgn mengada-ada nya buat ramai pulak org kt pasar tu..cpt2 aku blah n pg beli kawat pagar plk..mak cik nk buat pagar untk binhatang peberet die ayam..yes mak cik ku mmg samseng..betukang masak menjahit mengecat betani mmg die la org nye..COMBO PACK..then ptg tu jgk aku kene repair 4 buah basikal utk memuaskan hati 6 leprecaun yg telebih 
ATP kt kmpg tu..dh la bru lps mandi then kene repair plk beskal..abes gale le nye tauar2 tecabut aku keje kan..siap ari sabtu..

ari ahad..siang adalh plng sngt ter'most' meletihkan sngt smp bulu ketiak boleh gugur akibat bnyk sngt peluh masin dkt armpit tu (mcm beno je..mmg nk kene kaki)..aunty aku yg sorng lg ni baru blk dr mekah..die tnjk semua video die kt sane n amat menyentuh hati ku yg kapas ni (xnk geli la pulak)..but serious uncle aku yg gangster ni slambe suke suki die cam vid kt certain forbidened places like area kaabah, dlm makam nabi pun same..klu kene tangkap xtau la..tgk plk gadget yg dibina sekitar mekah..view from madinah n bnyk lagi die tnjk..and yg plng impress is where trip dieorg pg ke bukit magnet..almost bpe km tah (i guess 8 km kot aunty ckp but ese dh lupe)..anyway the magnet force tu mmg sngt kuat like die smp boleh trk vehicle kt situ smp boleh free kan gear je n let it move dgn sendiri..xyh pijak accelerator(ecece pedal minyak sudey) just kawal stereng tu je..lpe nk copy video tu klu x blh share dngn korg..xpe lain kali ye..walaupun pengalaman org but seriyes boleh rase mcm awak je yg pg..aunty ade ajk pg tp waktu yg x tepat..sbb die pun tnggl bpe ari je nk pg..aku ni kang tehegeh2 nk bwt visa lg tmbh ape tah cem cem hel wot wot!!..sngt kagum dgn ciptaan Nya..tgk org tawaf kaabah,saie bnyk lagi n that makes me really sumpah swear mati nk pg bwt umrah (haji bile hingget tu dh melampuh bnyk nye aku bwt ye)..well aunty bought me chocolate eventhough xdpt pape mcm my mom n dad like jubah or else but really gratefull cause i got chocolate..mmg tebaek itu kualiti..mmg menyampah aku lagi la bile bende sdp2 ni mesti nk jual jauh dari sekitar aku..THANK YOU INCIK ZAINURI N PUAN KHATY for the treat..

dh puas bagi2 bhgn masing masing teba2 sayup kudengar satu arahan yg amat mengerikan lg mengeluhkn "woi jgn suko2 yo..aghi dh nk pk 12 ni masak bolom laie"..tu die arahan dr lady bos CIK JEMIAH nenek ese yg berada die kerusi rempit nye=wheelchair..n mule la kami memandang tirus ke mate msng2..pikiran mule overlapping BERSATU TEGUH BECERAI XMKN TGH HARI NMPK NYE..kame puak jemiah mule begutung ruyung masak sgale lauk..so aku pu n kire terlibat lah dgn aksi2 itu....waktu makn aku kene plk bagi 4 org little cousins aku mkn..sungguh betul then mandi kan(bunyi dh mcm nanny plk aku)..smp ptg time2 tu jgk matahari nk memancarkan kuase kame-kameha nye..mmg sngt pure super duper major bizzare panas nye ngantuk plk tu..end of the day aku tetido smp pg.. aku terlupe smayang meghreb n isya'..maah fan daku tuhan yg esa..='(

NIppON PaiN



 readers!! klu yg dh tersentap dgn tajuk post this nie mesti ade yg nk tapo je aku lps bace isi nye mne x nye klu xprasan bunyi nye mcm nippon paint..but this post is actually about tragedy japan ..we are aware to japan matter ni n mesti ade yg rase tersentuh psl..x kire agama n kaum mesti semua org ade rase sorry psl ni (klu yg xde feeling tu entoh le,x tau gamaknye)..japan sent few request to malaysia hoping that we as malaysian willingly to help them dari segi food clothing n all other stuff yg dieorg perlukan..


fenen kpale atok ni
mikirkan prob die..


dieorg mntk 3juta maggie ngn 3 juta slimuuuttn bnyk lg..kesian kesian..kalau tgk area yg kene tsonamey tu dh mcm jerawat ese dh,ranap semuanye..bg pengemis jepun xde problem la sbb dh sah sah tinggal sekeping pinggang sexy tu..ni yg ade hengget ni sgale usha2 yg di buat spanjang riwayat lecen dijilat air laut..


OMA

jual ikan masin le gamoknye ye..klu tgk kt tv tu bnyk ajensi,iklan tah bnyk lagi mohon kite utk derma..so mari la kite semua menderma walaupun sengget kite bagi it really mean alot to them..kesian tgk dieorg..nasib baik jgk kwn2 ese yg nk fly ke sane blm pg lagi..klu x xtau le nk gali mane lagi nk cari org cm dieorg tu (zat n far tacing x dengo nye??;))